Obisk evroposlanca dr. Igorja Šoltesa

Obisk evroposlanca dr. Igorja Šoltesa

Petanjci, 7. aprila 2017 – Na jesenskem Vanekovem večeru v Murski Soboti je slovenski evroposlanec dr. Igor Šoltes obljubil, da se bo spomladi glede na številna aktualna vprašanja, ki pestijo pokrajino ob Muri, znova oglasil. In držal je besedo.

Enodnevni obisk je začel v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih z ogledom spominskih drevnin. Predstavniki Ustanove dr. Šiftarjeve fundacije Ernest Ebenšpanger, Marjan Šiftar in Franc Kuzmič so mu podrobneje predstavili vsebino in poslanstvo Vrta ter dejavnost Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija. Na tej lokaciji se je sestal tudi s Francem Horvatom, županom Občine Tišina, ki z Ustanovo zelo dobro sodeluje. Osrednja tema pogovora je bila problematika evropskih razpisov, na katerih občine in drugi nosilci projektov vedno težje uspevajo.

Dr. Igor Šoltes je v okviru enodnevnega obiska v Pomurju opravil še razgovor z dijaki na soboški gimnaziji, obiskal Občino Lendava, kjer ga je sprejel župan mag. Anton Balažek, srečal pa se je tudi s predstavniki Društva Primorcev in Istranov v Prekmurju in obiskal njihov muzej v Benici.