Lendava naj bo Evropska prestolnica kulture 2025!

Lendava naj bo Evropska prestolnica kulture 2025!

Petanjci, 20. junija – Z delovnim srečanjem v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih pod naslovom Kaj lahko prispevamo za uspeh kandidature? je ustanova dr. Šiftarjeva fundacija (UŠF) dala svoj prispevek k temu, da bi Lendava uspela s kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture leta 2025. Kot je bilo uvodoma poudarjeno, gre za razvojni projekt, ki je pomemben ne le za lendavsko občino, ampak celotno pomursko regijo in čezmejni prostor.

Že v minulem letu je UŠF na razne načine podprla kandidaturo, ker je prepričana, da jo je treba čim širše podpreti in v pripravo nanjo vključiti vso bogato kulturno in umetniško dediščino ter turistične, gospodarske, znanstvene in ostale potenciale v občini in regiji. Programski svet in uprava ustanove sta že pred dnevi dala soglasno podporo temu projektu.
Tudi oba predstavnika programskega sveta projekta z njegovim predsednikom Mitjo Čandrom, direktorjem založbe Beletrina in Alešem Štegrom, programskim direktorjem Bekletrine, odgovornim urednikom zbirke Koda in umetniškim vodjem festivala Dnevi poezije in vina, sta na srečanju poudarila, da “lahko Lendava uspe le, če se bodo pridružile tudi ostale občine”. Na srečanju, ki sta se ga udeležila tudi predstavnika Lendave Dejan Sueč in Dubravko Baumgartner ter tišinski župan Franc Horvat, so izrazili pričakovanje, da “je lahko ta zgodba glede na dosedanji potek priprav – pri tem prednjačijo pred ostalimi že ali še ne znanimi kandidati – zmagovalna”.

Po srečanju je sledila še otvoritev razstave sodelavca UŠF Filipa Matka Ficka.